Zonneboilers

Installatie van zonneboilers

Een zonneboiler is een milieuvriendelijk en voordelig energiesysteem om uw water op te warmen met (gratis) zonnewarmte. Ongeveer 50% van de tijd geniet u van gratis warm water.

Op het dak van uw woning wordt een zonnecollector geplaatst (deze kan zowel op een plat dak als op een hellend dak geplaatst worden). Om een goede en rendabele werking te verkrijgen moet de zonneboiler uiteraard perfect geplaatst worden. Daarom doet u dus best een beroep op een professioneel en ervaren installateur.

Ook in België levert de zon voldoende energie om een zonneboiler te laten renderen. Dat is goed nieuws voor uw portemonnee én voor het milieu.
Bovendien zijn er tegenwoordig premies van de netbeheerder en de gemeenten die de plaatsing van een zonneboiler voor u nog interessanter maken.

Hebt u interesse in de plaatsing van een zonneboiler? Contacteer me voor meer informatie en/of een gratis offerte.

 

Onderhoud van een zonneboiler

Een regelmatig onderhoud van uw zonneboiler kan geen kwaad. Een veelvoorkomend probleem bij zonneboilers die aangesloten zijn op het leidingnet is kalkaanslag. Dit kan zorgen voor:

  • aantasting van de elektrische weerstand in de boiler
  • versnelde corrosie binnenin de ketel / collector
  • lagere efficiëntie (door te grote warmteverliezen)

Een probleem voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Laat dus geregeld (1 x / jaar) een onderhoud uitvoeren door een vakman.

Contacteer me voor meer informatie over het onderhoud van je zonneboiler.

 

Herstellingen van zonneboilers

Ondanks een regelmatig onderhoud van uw zonneboiler kunnen er soms toch problemen optreden. Ook voor herstellingen kan je een beroep op mij doen, ook als uw zonneboiler niet door mij geplaatst is.

Contacteer me voor een herstelling van je zonneboiler.
In dringende gevallen neem je best telefonisch contact op met mij via 0498/72.02.73.